Om os/ Kontakt

Historik om Jysk Bonsai Klub


Jysk Bonsai Klub blev oprettet i 2005 som en lokalafdeling af den landsdækkende forening Dansk Bonsai Selskab under navnet Sydvestjysk aktivitetsgruppe. Initiativtager var en meget ung Emil Jensen, som efter nogle års bonsai pause idag er stærkt tilbage som formand for Dansk Bonsai Selskab.


Der havde tidligere været lokalgrupper i Sønderjylland og Trekantsområdet; men disse var ikke længere aktive


Originalen til denne negativtegning er udført af Kevin Wilson. Givet som præmie til Helge Madsen.

Selskabets lokale aktivitetsgrupper havde typisk medlemmer og interessenter i et større område, som ikke følger kommunegrænser. Kommunale regler satte efterhånden en stopper for at grupperne uden betaling kunne låne kommunale mødelokaler. Derfor ændredes de lokale aktivitetsgrupper til selvstændige klubber, der kunne agere uafhængigt af Selskabet og opkræve det nødvendige kontingent.

Dette træ er klubbens logo. (Pinus Parviflora) Ejer af Helge Madsen

De fleste klubber, Herunder Jysk Bonsai Klub opfordrer dog stadig medlemmerne til at søge medlemsskab i Dansk Bonsai Selskab, med deraf følgende muligheder for at mødes og udstille på såvel landsplan som internationalt. Jysk Bonsai Klub har op imod 50 medlemmer af emailgruppen, der jævnligt modtager detaljeret information om klubbens aktiviteter og andre bonsaibegivenheder i ind- og udland.

Billede af vores dygtige medlemmer Kurt Andersen og Jesper Kristensen ved Fredericia Kreative dage Messe C 2022 

Jysk Bonsai Klubledelse

Formand

Erik Pedersen

Næst formand

Karsten Jensen

Flemming S. Elleby

Kasserer

Klubledelse

Pris for medlemskab hos Jysk Bonsai Klub 100 kr. pr. år. Du vil modtage nyheder, klubprogram og vore (meget simple) klubregler pr. email, samt alle medlemsfordele: Medbestemmelse, adgang til arrangementer, mm.

Medlemskab

Regler for Jysk Bonsai Klub  1. Klubbens formål er at afholde bonsai-aktiviteter til glæde og udvikling for alle klubbens medlemmer og andre interesserede.
  2. Den formelle klubstruktur holdes så enkel som overhovedet mulig og andre formaliteter på et minimum.
  3. Klubbens ledelse består af formand og kasserer, der begge er på valg hvert andet år ved en generalforsamling i juni måned. Ledelsen beslutter klubbens aktiviteter efter indhentning af forslag fra medlemmerne. Om det findes nødvendigt, kan ledelsen tilknytte assisterende medlemmer som f.eks. webmaster og udstillingskoordinator.
  4. Retningslinier for Klubbens og ledelsens virke fastsættes i en protokol, der godkendes af generalforsamlingen.
  5. Der skal være enighed i klubledelsen om alle økonomiske forhold, der i størst mulig omfang skal tilgodese Jysk Bonsai Klub.