Nyheder

Velbesøgt efterårsudstilling i Fredericia

Igen i år havde Jysk Bonsai Klub i samarbejde med Dansk Bonsai Selskab en stor flot udstilling i Messe C i perioden 25-27. oktober.

Alle, der medvirkede til denne begivenhed, skal have en dybfølt tak for indsatsen med at gøre denne udstilling til en succes. Speciel tak til Messe C, der igen i år gav plads til os på særdeles favorable vilkår.

Messen havde publikumsrekord med over 24000 besøgende. En god del fandt vej til vor stand i en sidehal, hvor publikum gav udtryk for beundring og forbløffelse over de små træer, og stillede mange spørgsmål i forbindelse med vort arbejdende værksted. Rekord mange var så optaget af udstillingen, at de tog sig tid til at stemme på deres favoritplante. Vi fik god kontakt med mange af de besøgende, og en del potentielle klubmedlemmer.

De stedsegrønne præsenterede sig fint, især mod den sorte tæppebaggrund. De løvfældende var dels uden blade, hvor den detaljerede grenstruktur trådte frem; og en del havde stadig løv med flotte efterårsfarver.

Udstillerne fungerede som dommere, og i de tilfælde, hvor en præmieplacering ikke umiddelbart kunne afgøres ud fra dommernes stemmer, blev publikumsstemmerne inddraget som udslagsgivende.

Kurt Andresens lille mini-trådcypres (chamaecyparis pisifera plumosa compacta nana) slog denne gang de store træer og blev bedste stedsegrønne bonsai, medens Henrik Büchners store solcypres (halvkaskade) fik andenpladsen.

Blandt de løvfældende træer løb Søren Meyers lille koreanske avnbøg med flotte løvfarver med førstepladsen, medens Erik Pedersens ahornskov kom ind på andenpladsen.

           

I Shohinafdelingen blev Søren Meyers lille opstilling med kinesisk elm præmieret som bedste shohin. Andenpladsen gik til Jesper Kristensens opstilling med små fyrretræer.

     

Publikum foretrak en løvfældende, som endnu havde bevaret de meget små blade; Erik Pedersens japanske ahorn. Næst-og tredieflest publikumsstemmer fik Kurt Andersens mini trådcypres, henholdsvis Henrik Büchners solcypres.

    

 Jysk Bonsai Klub afholdt talentkonkurrence. Der var desværre et afbud, så kun tre deltog. Vor yngste klubmedlem, Johanne Sletting Hvilborg, var en sikker vinder af konkurrencen med en fin vindblæst enebær.

        

Alt i alt havde vi alle en rigtig fin, lærerig og begivenhedsrig weekend, og vi kan kun opfordre til deltagelse i lignende arrangementer fremover.     

 Referent og fotos: Erik Pedersen

                                                                                        Flere billeder fra Efterårsudstillingen 2019 kan ses her:


https://www.dropbox.com/sh/iyqvqeypgorz6dr/AACwPQTgDtf6iZwsZTBQ1Edea?dl=0